Категории

Няколко идеи за градинско осветление

 

луни за вграждане


 

„Който създава градина, отглежда щастие”, гласи китайка поговорка. И наистина, никой човек не остава равнодушен при гледката на една красива и добре поддържана градина. Независимо дали е издържан в някакъв строг стил или направен съвсем по ваше усмотрение и виждане, чрез осветлението може да внесете особена живост във вашия малък домашен парк. Ако вече сте решили да използвате градинско осветление, попаднали сте на правилното място. Поставяйки лампи в градината, вие ще я направите доста по- безопасна, а за тези, които обичат да остават на открито и след залез слънце има много видове градинско осветление, от което може да изберете.

             

Един много добър начин за осветяване на атрактивни дървета, храсти или архитектурни елементи е използването на осветление за вграждане в земя. То свети нагоре, светлината се разширява и осигурява деликатно подчертаване на детайла.  Може да поставите луните за вграждане покрай пътеката, по стъпалата или къде решете вие.  Предимството на тези тела е, че те са достатъчно мощни, за да осигурят деликатно, но все пак видимо осветление. Също така стоят много красиво, тъй като са на нивото на земята и създават впечатлението, че светлината извира от недрата и. Без значение от размера и сложността на вашето озеленяване градинските аплици, създават атмосфера без да заслепяват. Основната им цел е да наподобяват меката лунна светлина и да подчертават съвсем ненатрапчиво достойнствата на градина ви. Телата, които се предлагат, създават множество варианти, от които може да изберете.

А ето и няколко прости и забавни идеи, които да приложите в градината си, ако харесвате по-разчупената визия:

Направете светлинна пътека -  на пръв поглед изглежда сложно, но всъщност може да се постигне лесно с няколко луни за вграждане, поставени на правилното място.

Създайте сянка. Да, точно това имаме предвид - ако има голямо дърво до къщата или статуя, насочете осветлението, така че да създаде драматична сянка, ще се получи интересно.

Използвайте остри ъгли.  Друг  чудесен  начин да добавите индивидуалност  на озеленяването е да поставите  насочено осветление  на много ниска точка под обекта, който се опитвате да осветите. Тези остри ъгли ще хвърлят сенки, които придават  оригинален визуален ефект.

Групирана светлина - помислете за градината си не като за едно цяло, а като  за малки отделни елементи и вместо да се мъчите да съчетаете всички светлини, просто направете малки светлинни островчета.

 

Валути

Количка

Количката е празна.