Категории

Инфрачервената свтодиодна светлина спомага лечението на спортни травми

 


 


 

Нови изследвания в областта на медицината носят добра новина за спортистите- инфрачервената светодиодна светлина спомага лечението на увреждания на меките тъкани като благоприятства възстановяването и облекчава болката. Известно e лечебното свойство на червената светлина. То се дължи на това, че червените вълни по принцип са едни от най-късите т.е. проникват по-лесно през кожата и достигат в дълбочина, стимулират производството на енергия в клетките и регенерирането им. Нови изследвания на НАСА показват обаче още един напредък - инфрачервената свтодиодна светлина, за разлика от лазерната, не е кохерентна, което означава, че е с различна дължина на излъчване и може да засегне по-голяма площ.

Малко по-научно: инфрачервената светлина изпраща сигнали до митохондриите в клетката. Те от своя страна започват производство на повече гориво за захранването на биологичните процеси, включително регенерация. След като червената LED светлина увеличава производството на енергия в клетката, всяка клетка в рамките на третираната зона започва да произвежда нови клетки, за да замени клетките на засегнатата тъкан.Те започват да произвеждат колаген и други меки тъкани, увеличават фибропластите и възобновяват здравето на организма. Всичко това прави инфрачервената LED светлина изключително полезна при при лечение на спортни травми, включващи скъсани сухожилия.

Въпреки всички ползи обаче, трябва да се внимава при използването на LED светлината в някои случаи- при лечение на зрението, при лечение на малки деца и бременни жени, както и при кожни образувания, които могат да се превърнат в ракови.

 

Валути

Количка

Количката е празна.