Категории

Иновативна LED каска за безопасно колоездене

 

 

 

 


 

Да се виждаш в тъмното е от решаващо значение за велосипедисти, скейтбордисти и други любители на екстремните занимания. Именно към това е насочил усилията си екип от Австралия-  LunaHelm, светеща каска, оборудвана с 104 светодиода, които могат да бъдат контролирани и да създават различни светлинни сигнали.

 

 

Шлемът е разработен от Алън Чатъм и Флойд Мюлер от RMIT.  За него те казват „ Нашите проучвания бяха насочени към това  да направим колоезденето по- безопасно, карането на скейтборд по -експресивно , та дори и общуването между строителните работници,  въобще,  искаме шлемът да бъде приложим във всяка сфера, където се изисква носенето на каска. Чрез процесите на проектиране и изследвания искахме да разберем какво може да донесе тази технология в бъдеще и как може по- тясно да се интегрира в ежедневието ни.”

Самата каска е най-обикновена, но е покрита с множество светодиодни ленти . Чрез внимателно нагласяне на лентите екипът  успява да покрие извитата повърхност и да разпредели  светлината равномерно. Цялата система се управлява от микро контролер, които позволява на използващия да я наглася според желанията си с минимални усилия.

 

 

 

Екипът от създатели  вярва, че LunaHelm има страхотен потенциал, особено в осъществяването на сетивните желания на ползващите. Каската може също да визуализира сърдечната честота, да се свърже с iPod или да свети с предварително зададен ритъм.

 

 

 

Валути

Количка

Количката е празна.